[error-SH-searchBar()]
Esther was Joods

Esther was Joods

Esther was Joods

Deze dynamische muziektheatervoorstelling vertelt het schrijnende verhaal van de 'Gorcumse Anne Frank' : Esther van Vriesland, een tiener in de Tweede Wereldoorlog, die dankzij haar dagboek nog altijd voortleeft. 

Door o.a. de toenemende polarisatie en het opkomende antisemitisme, racisme en islamofobie in Nederland is deze voorstelling actueler dan ooit. Onderzoek toont aan dat er helaas een groot gebrek aan kennis over deze onderwerpen is. Het is daarom heel belangrijk dat mensen weten waar polarisatie en ontmenselijking in de ergste vorm toe kan leiden. Wij hopen dat deze voorstelling bijdraagt om die kennis te vergroten en zo een positieve bijdrage levert. 

VOOR KAARTEN op 31 mei, 1 juni en 2 juni 2024 KLIK HIER!

GA MET ONS MEE TERUG DE GESCHIEDENIS IN MET GETALENTEERDE CAST EN PRACHTIGE MUZIEK!

Op 31 december 1941 begon de 15-jarige Esther haar dagboek in een schoolschrift. Ze schreef over het dagelijks leven van een kind in oorlogstijd, met alle hoop en wanhoop over school, vriendschappen, ouders en verliefdheden. Maar de dreiging van de oorlog en het toenemende isolement van de joden is pijnlijk voelbaar; Het leven van de familie van Vriesland zal nooit meer hetzelfde zijn... want ESTER WAS JOODS. 

SCRIPT EN REGIE: Mirjam Van den Bogaard, SCRIPT: Marie Louise O'Herne, LIEDTEKSTEN: Peter Blanker, MUZIEK: Izak Boom.

De voorstelling is geschikt vanaf ca. 9 jaar.

VOOR KAARTEN op 31 mei, 1 juni en 2 juni 2024 KLIK HIER!

Naast de reguliere voorstellingen vinden er ook schoolvoorstellingen plaats inclusief lesbrief. Door grote interesse zijn de schoolvoorstellingen van 28 en 30 en 31 mei uitverkocht. Alleen voor de schoolvoorstelling op woensdag 29 mei hebben wij nog beschikbaarheid. Wilt u uw school aanmelden dan kan dit via info@geertruidskerk.nl 

Benieuwd naar de tarieven en
mogelijkheden?

Wil je je plannen een keer met ons doorspreken of de kerk eerst wel eens bezichtigen? Je bent van harte welkom. Maak een afspraak en samen kunnen we met u bekijken wat we voor u kunnen doen.

Neem contact op
of maak een afspraak

Maak afspraak
Heeft u vragen of opmerkingen?
Neem via een van onderstaande mogelijkheden contact met ons op