[error-SH-searchBar()]
Esther was Joods

Esther was Joods

12 t/m 20 juli te zien in de Geertruidskerk

Klik hier om uw tickets te bestellen

Het Dagboek van Esther van Vriesland (1926-1942)

Op 31 december 1941 begon Esther van Vriesland (1926-1942) haar dagboek in een schoolschrift. Zij was het jongste kind in het gezin van de Gorcumse textielhandelaar Jacques van Vriesland. Esther schreef over het dagelijkse leven van een kind in oorlogstijd, met alle hoop en wanhoop over school, vriendschappen, ouders en verliefdheden. Esther was joods. Uit haar aantekeningen valt tussen de regels door op te maken hoe zij het toenemende isolement van de joden beleefde. Op 6 september 1942 schreef zij als laatste zin in haar dagboek: 

"Laat me toch in`t volgende schrift over de vrede schrijven!"

Op 26 september werden Esther en haar familieleden weggevoerd om via Westerbork naar Auschwitz te worden gedeporteerd. Daar werd zij op 5 oktober 1942 omgebracht.

Wij hopen dat deze aangrijpende muziektheatervoorstelling de bezoekers gaat raken. Esther was Joods is onderdeel van het randprogramma van de tentoonstelling "Een naam die niet uitgewist zal worden" Joods leven in Geertruidenberg en Raamsdonksveer. Klik hier om uw tickets te bestellenBenieuwd naar de tarieven en
mogelijkheden?

Wil je je plannen een keer met ons doorspreken of de kerk eerst wel eens bezichtigen? Je bent van harte welkom. Maak een afspraak en samen kunnen we met u bekijken wat we voor u kunnen doen.

Neem contact op
of maak een afspraak

Maak afspraak
Heeft u vragen of opmerkingen?
Neem via een van onderstaande mogelijkheden contact met ons op