[error-SH-searchBar()]
Exposities, Markten & Beurzen

Exposities, Markten & Beurzen

Uw expositie, markt of beurs slaagt in de Geertruidskerk gegarandeerd. Er hebben er al veel plaatsgevonden. De hoge muren en de mooie houten tongewelven geven de opstelling extra sfeer. Dankzij de vele hoeken en ruimtes is er altijd sprake van een prettige intimiteit zonder het gevoel van grootsheid kwijt te raken dat deze kerk ademt. Heeft u interesse om een expositie, beurs of markt te organiseren? Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Agenda exposities & markten

2022

22 & 23 oktober / Geertruidenberg Ontmoet: de Kunstenaar

In de expositie zal ontmoeting tussen kunstenaar en bezoeker centraal staan. De bezoeker en kunstenaar zal actief meedoen.

Toegang is gratis / geopend van 12:00 uur tot 17:00 uur / De organisatie is in handen van Zo├ź Peelen

2023

23 april / Brocantemarkt Geertruidskerk

Toegang gratis / geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur

27 april t/m 7 mei / Reizende Tentoonstelling Peerke Donders i.s.m. het Peerke Donders Paviljoen "Museum voor Naastenliefde" Het huidige Paviljoen (museum) van Peerke Donders werd op 27 oktober 2009 ( 200 jaar na de geboortedag van Petrus Donders) geopend door Ernst Hirsch Ballin, in die tijd minister van Justitie. Een belangrijk deel van de ruimte wordt ingenomen door een vaste collectie waarmee het verhaal van Peerke Donders wordt verteld. Dit deel is met historische voorwerpen uitgebreid. In 2018 werd een nieuwe reizende tentoonstelling gepresenteerd. Daarvan zijn twee uitvoeringen, waarvan een speciaal voor Suriname. Het betreft zeven roll up banners die aandacht besteden aan het leven en het werk van Peerke Donders, de devotie, het wonder, de zaligverklaring en het ontstaan van de bedevaartsoorden in Tilburg bij zijn geboortehuis, in Paramaribo in de kathedraal bij zijn graf en in de jungle: in voormalig leprozenkolonie Batavia in Suriname waar hij gestorven is, na daar ruim 40 jaar met melaatsen gewerkt te hebben. Deze banieren kunnen ook extern het verhaal van de zalige Petrus Donders gaan vertellen. De tentoonstelling in de Geertruidskerk zal naast de banieren ook worden aangevuld met objecten over Peerke Donders uit de priv├ęcollectie van Annie Brekelmans - Donders.

Toegang is gratis / dagelijks geopend van 12:00 uur tot 17:00 uur / Voor meer informatie over Peerke Donders Klik hier!

20 en 21 mei / Kunstroute Geertruidenberg 

Toegang is gratis / geopend van 12:00 uur tot 17:00 uur / Voor meer informatie Klik hier!

1 juli t/m 27 augustus / Zomer expositie 2023

Meer informatie volgt binnenkort.

30 September & 1 oktober 2023 / Foto expositie

Meer informatie volgt binnenkort

Benieuwd naar de tarieven en
mogelijkheden?

Wil je je plannen een keer met ons doorspreken of de kerk eerst wel eens bezichtigen? Je bent van harte welkom. Maak een afspraak en samen kunnen we met u bekijken wat we voor u kunnen doen.

Neem contact op
of maak een afspraak

Maak afspraak
Heeft u vragen of opmerkingen?
Neem via een van onderstaande mogelijkheden contact met ons op