[error-SH-searchBar()]
Theater & Concerten

Theater & Concerten

in De Geertruidskerk te Geertruidenberg

De Geertruidskerk kent een verleden met prachtige theatervoorstellingen en concerten. Zo waren er al meerdere malen klassieke muziekconcerten, beroerde Daniël Wayenberg de toetsen van de vleugel, zongen er veel koren, waren er kamerensembles. Professionele theatervoorstellingen zoals "Esther was Joods", "Op Drift", "Peter en de Wolf" en de musical "Jesus Christ Superstar" zijn met veel succes opgevoerd. Maar de Geertruidskerk is ook een prima podium voor bijvoorbeeld schoolmusicals. Wil je meer informatie neem dan vrijblijvend contact met ons op.

De theater & concertagenda vindt u onder aan deze pagina.

Theater en Concertagenda:

2023

21 juli concert DE STREEK / Aanvang 20:15 uur Voor meer info & Tickets Klik hier!

De Streek is een initiatief van stichting Boom Boom Heart en mondt uit in een concert waarin 5 nieuw gecomponeerde en op een Brabantse volksmelodie gebaseerde strijkkwartetten worden gepresenteerd in tot cultureel podium herbestemd religieus erfgoed.

De bedoeling van het concert is diepgang te paren aan toegankelijkheid, kwaliteit voor een breed publiek. Zodoende worden er nieuwe composities van niveau geschreven, gebaseerd op een Brabantse volksmelodie, en wordt het strijkkwartet breed gepresenteerd: van divertissement tot artistieke ader, van begeleidingsinstrument tot solist.


Naast de nieuw gecomponeerde Brabantse strijkkwartetten (van 5 minuten) zullen er twee historische strijkkwartetcomposities klinken, uit de schatkist van het strijkkwartettenrepertoire (bijv.: Haydn, Beethoven, Bartok etc). En tweemaal zal het strijkkwartet aantreden als begeleidingsinstrument voor folkzangeres Claire Porter, die twee Brabantse liederen zingt. Het concert wordt ingeleid en gepresenteerd door Tijmen Wehlburg (violist en concertinleider van philharmonie zuidnederland). 

Van de wording van de composities en het concert komt de documentaire HIER WORDT EEN STREEK GELEVERD, die mag dienen als verdieping/achtergrondinformatie/naslagwerk, waarin de componisten zelf aan het woord komen en hun composities worden ingeleid door Tijmen Wehlburg.

Componisten, strijkers en zangeres  De componisten die voor deze gelegenheid een nieuw strijkkwartet zullen schrijven zijn voorgedragen door Anthony Fiumara, die zelf ook een van de composities voor zijn rekening neemt. De componisten die zijn gevraagd om een strijkkwartet te schrijven zijn: 

  1. Anthony Fiumara
    1. Aart Strootman
    2. Amin Ebrahimi
    3. Stijn van der Loo
  2. De nieuwe Stadscomponist van Tilburg (via DeLink)

Bij de opdracht hoort dat de componisten wordt gevraagd om een Brabantse volksmelodie of thema (op welke wijze dan ook) te verwerken in hun compositie. Het strijk-ensemble dat gaat spelen is het Ives Strijkkwartet, aangevoerd door Emma Breedveld. De Brabantse zangeres is Claire Porter. Claire Porter is een zangeres met een prachtig warm stemgeluid. Haar cd met songs van Eva Cassidy, Songbirds keep singing, ontroerde velen. Zij zal in DE STREEK twee (volks)liederen zingen, en het Ives strijkkwartet zal haar begeleiden. In het filmpje hieronder krijgt u een klein inkijkje in de repetitie. 


27 augustus concert Hanneke Rouw / Aanvang 15:00 uur Voor meer info & tickets Klik hier!

Hanneke Rouw is op acht jarige leeftijd begonnen met cello spelen. Met veel plezier heeft ze lessen gevolgd bij Rata Kloppenburg en maria Hol. Op haar zestiende speelde ze solo met het Jeugd Strijk Orkest Constantijn (nu het Britten). In hetzelfde jaar won ze een eervolle vermelding op het Prinses Christina Concours. Op haar zeventiende volgde ze lessen bij Ran Varon aan de vooropleiding van het conservatorium in Zwolle. Hanneke heeft gestudeerd bij Martijn Vink aan de Luca School of Arts in Leuven.

Hanneke speelt op een Duitse cello (begin 20e eeuw). Dit is mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Stichting Eigen Muziekinstrument.

Vorig seizoen heeft Hanneke met veel plezier en enthousiasme door Nederland getourd met de zes cello suites van Bach en de cello sonates van Beethoven, Mendelssohn, Chopin, Lalo, Brahms, Saint-Saëns, Grieg, Rachmaninoff, Fauré, Shostakovich, Debussy en Prokofjev. Tijdens deze tournee werd zij onder andere begeleid door de Nederlandse pianiste Anouk de Jong en de Russische pianiste Sofia Vasheruk. Vanwege het succes van deze tournee gaat Hanneke Rouw komend seizoen nogmaals op tournee door Nederland, Groot-Brittannië, Italië en Duitsland. www.hannekerouw.com

10 september Concert Cappela Breda / Binnenkort meer info

De grote kerkzaal kan zeker 350 personen een zitplaats geven en de crypte van ruim 100m2 biedt 100 personen een zitplaats. Daarnaast is er ruimte om te verkleden, hebben de artiesten een eigen rustruimte en is er voor het publiek een ruime restauratievoorziening om in de pauze onder het genot van een drankje even bij te praten. Uiteraard zijn op verzoek alle podiumwensen uit te voeren. De Geertruidskerk verzorgt graag uw wensen.  Kom rustig eens kijken wat er mogelijk is.Benieuwd naar de tarieven en
mogelijkheden?

Wil je je plannen een keer met ons doorspreken of de kerk eerst wel eens bezichtigen? Je bent van harte welkom. Maak een afspraak en samen kunnen we met u bekijken wat we voor u kunnen doen.

Neem contact op
of maak een afspraak

Maak afspraak
Heeft u vragen of opmerkingen?
Neem via een van onderstaande mogelijkheden contact met ons op