Theater & Concerten

De Geertruidskerk kent een verleden met prachtige theatervoorstellingen en concerten. Zo waren er al meerdere malen klassieke muziekconcerten, beroerde Daniël Wayenberg de toetsen van de vleugel, zongen er veel koren, waren er kamerensembles. Professionele theatervoorstellingen zoals "Esther was Joods", "Op Drift", "Peter en de Wolf" en de musical "Jesus Christ Superstar" zijn met veel succes opgevoerd. Maar de Geertruidskerk is ook een prima podium voor bijvoorbeeld schoolmusicals. Wil je meer informatie neem dan vrijblijvend contact met ons op.

De theater & concertagenda vindt u onder aan deze pagina.

Theater en Concertagenda:

2023

25 maart Concert the Klezmer Society met Dos Klezmer Shifi Voor kaarten en info Klik hier!

Naast levendige freylekhs-dansen en prachtige Yiddishe liedjes speelt de Klezmer Society in dit concert langzame ’Zay Gezunt ‘stukken die je een goede gezondheid toewensen. Ook klinkt een meeslepende Satmar Waltz, bekend van de Netflix serie ’Unorthodox‘. Kowed to Beregovski eert een van de grootste klezmerpioniers die tijdens WOII door Oekraine trok om bijna vergeten melodieën te noteren. Bert Vos schreef het Jiddische lied Mameloshn, prachtig vertolkt door Elianne van Ee. Het titelstuk Dos Klezmer Shifl herinnert aan de jaren 2020/2021, waarin de musici, ondanks het stoppen van de optredens, toch bij elkaar kwamen om gezamenlijk nieuwe composities te schrijven.Een melodie zal nooit twee keer hetzelfde klinken bij The Klezmer Society. De schat aan spontane variaties en versieringen is eindeloos. In haar 15-jarig bestaan boekte The Klezmer Society grote successen in binnen- en buitenland. De groep bestaat uit Bert Vos, Iefke Wang, Elianne van Ee en Eva van de Poll, en onze speciale gast klarinettist Christan Dawid.

3 juni concert Popkoor Prestige uit Breda Meer info Klik hier!

27 augustus concert Hanneke Rouw / Aanvang 15:00 uur Voor meer info & tickets Klik hier!

Hanneke Rouw is op acht jarige leeftijd begonnen met cello spelen. Met veel plezier heeft ze lessen gevolgd bij Rata Kloppenburg en maria Hol. Op haar zestiende speelde ze solo met het Jeugd Strijk Orkest Constantijn (nu het Britten). In hetzelfde jaar won ze een eervolle vermelding op het Prinses Christina Concours. Op haar zeventiende volgde ze lessen bij Ran Varon aan de vooropleiding van het conservatorium in Zwolle. Hanneke heeft gestudeerd bij Martijn Vink aan de Luca School of Arts in Leuven.

Hanneke speelt op een Duitse cello (begin 20e eeuw). Dit is mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Stichting Eigen Muziekinstrument.

Vorig seizoen heeft Hanneke met veel plezier en enthousiasme door Nederland getourd met de zes cello suites van Bach en de cello sonates van Beethoven, Mendelssohn, Chopin, Lalo, Brahms, Saint-Saëns, Grieg, Rachmaninoff, Fauré, Shostakovich, Debussy en Prokofjev. Tijdens deze tournee werd zij onder andere begeleid door de Nederlandse pianiste Anouk de Jong en de Russische pianiste Sofia Vasheruk. Vanwege het succes van deze tournee gaat Hanneke Rouw komend seizoen nogmaals op tournee door Nederland, Groot-Brittannië, Italië en Duitsland. www.hannekerouw.com

10 september Concert Cappela Breda / Binnenkort meer info

7 & 8 oktober Theatertrip / Meer info volgt binnenkort

De grote kerkzaal kan zeker 350 personen een zitplaats geven en de crypte van ruim 100m2 biedt 100 personen een zitplaats. Daarnaast is er ruimte om te verkleden, hebben de artiesten een eigen rustruimte en is er voor het publiek een ruime restauratievoorziening om in de pauze onder het genot van een drankje even bij te praten. Uiteraard zijn op verzoek alle podiumwensen uit te voeren. De Geertruidskerk verzorgt graag uw wensen.  Kom rustig eens kijken wat er mogelijk is.