[error-SH-searchBar()]
Vrijwilligers

Vrijwilligers

De vrijwilligers van Stichting Behoud Geertruidskerk zijn net als het monumentale gebouw van onschatbare waarde. De vrijwilligers ondersteunen de activiteiten van de stichting met groot enthousiasme. Onderling is een goede verstandhouding; er wordt hard gewerkt maar ook veel gelachen! De groep, is verdeeld over de volgende teams:

Het Zoutman Team

Onze (voornamelijk mannelijke) vrijwilligers Zoutmannen zijn vaak in de kerk te vinden en zorgen ervoor dat de kerk gereed is voor de eerstvolgende gebruiker. Er wordt heel wat gesjouwd. Een aantal zondagen per jaar staan de stoelen rond de preekstoel klaar voor de eredienst. Voor concerten worden stoelen klaargezet in verschillende opstellingen, terwijl de kerk stoelenvrij dient te zijn voor een diner of beurs. Soms betekent het dat er zaterdagavond laat ‘omgebouwd’ moet worden. Wanneer een podium nodig is, assisteren de vrijwilligers bij het bekleden en afrokken. Tijdens evenementen zijn zij aanwezig ter bescherming van het monument, als vraagbaak voor bezoekers en sommigen als suppoost tijdens concerten om de veiligheid van de concertgangers te waarborgen. Daarnaast is dit Zoutman Team inzetbaar als vliegende brigade voor reparaties en klusjes. Bij logistiek ingewikkelde evenementen denken de vrijwilligers mee.

Het Nassau Team

Deze groep vrijwilligers vormt tijdens alle vakantieperiodes het kloppend hart van de kerk! Het Nassau Team bestaat uit rondleid(st)ers en winkelgastheren/vrouwen. De rondleid(st)ers lopen in de kerk en verschaffen informatie aan toeristen. Soms vragen bezoekers spontaan om uitleg, soms vraagt de rondleid(st)er of er vragen zijn. Vaak ontstaat er een bijzondere gesprek. Rondleid(st)er die dat wensen, kunnen ook gevraagd worden om een groepsrondleiding te verzorgen buiten het seizoen. Uiteraard worden rondleid(st)ers vooraf opgeleid! Sommigen hebben een eigen, bijzondere interesse of specialisme. De winkelgastheren/dames zorgen voor de verkoop van onze artikelen en heten alle bezoekers welkom. Vaak worden buitenlandse bezoekers gewezen op de informatie in eigen taal. Tijdens tentoonstelling zorgen de winkelgastheren/dames voor de verkoop van kaartjes en/of het bijhouden van bezoekersaantallen. De samenstelling van het Nassau Team kan wisselen, waardoor u steeds andere collega’s ontmoet. U wordt tijdens de eerste gezamenlijke vergadering gevraagd het rooster in te vullen. Hierdoor kunt u zelf beslissen wanneer en hoe vaak u wilt helpen. Het streven is om tenminste eens per week aanwezig te zijn. De roosters worden elke maand opnieuw ingevuld. 

Het Regenten Team

Wat is er heerlijker dan ’s avonds in de kerk luisteren naar een concert? De vrijwilligers die koffie schenken in de pauze missen geen noot! Zij assisteren de cateraar achter de buffetten en zorgen dat de concertgangers in korte tijd voorzien zijn van een pauzedrankje. U komt een uurtje voor aanvang van het concert naar de kerk. Na het indelen van de vrijwilligers over verschillende teams worden de buffetten gecontroleerd. In de pauze wordt er hard gewerkt, maar is er genoeg tijd voor een praatje. De buffetten worden na het concert door de cateraar opgeruimd. Het Regenten Team is servicegericht en liefhebber van muziek! 

Opgeven als vrijwilliger

Het vrijwilligerswerk maakt deel uit van de Stichting Behoud Geertruidskerk. De vrijwilligers komen niet alleen uit de Protestantse Gemeente Geertruidenberg, maar ook van daarbuiten. De Geertruidskerk is immers van de gehele Bergse gemeenschap.

 Nieuwe vrijwilligers krijgen altijd een introductie en worden door de beheerder en de medevrijwilligers opgevangen en ingewerkt. Het is van belang om goed te weten wat er gebeurt en hoe het gebeurt.

Er zijn zoveel kleine dingen die gedaan moeten worden en die van belang kunnen zijn voor de tevredenheid van de bezoeker dat goed inwerken essentieel is.

Ieder die belangstelling heeft om ook mee te werken als vrijwilliger in de Geertruidskerk kan contact opnemen met Paul Koedijk, tel. 0162 - 518473

e-mail: info@geertruidskerk.nl

Benieuwd naar de tarieven en
mogelijkheden?

Wil je je plannen een keer met ons doorspreken of de kerk eerst wel eens bezichtigen? Je bent van harte welkom. Maak een afspraak en samen kunnen we met u bekijken wat we voor u kunnen doen.

Neem contact op
of maak een afspraak

Maak afspraak
Heeft u vragen of opmerkingen?
Neem via een van onderstaande mogelijkheden contact met ons op