[error-SH-searchBar()]
Wie zijn wij

Wie zijn wij

Bestuur

Het bestuur bestaat uit Marco Verbrugge (voorzitter), Gerard Leeuw (penningmeester) en Lilian Grootswagers (secretaris) en Peter van Helvoort. Stichting Behoud Geertruidskerk is geregisseerd onder RSIN nummer 857779072

Medewerkers

De dagelijkse leiding is in handen van Paul Koedijk. Hij wordt ondersteund door het bestuur en verschillende vrijwilligers.

Beloningsbeleid

Bestuursleden bekleden allen een onbezoldigde functie. Medewerkers krijgen een salaris toebedeeld. Vrijwilligers ontvangen een bescheiden vergoeding.


De Geertruidskerk wil een markante en herkenbare plaats van inspirerende ontmoetingen zijn en blijven met en tussen mensen. Zij biedt ruimte aan religieuze, culturele, maatschappelijke en commerciële activiteiten, passend bij de identiteit van het historische gebouw.

Paul Koedijk is sinds de oprichting van de Stichting Behoud Geertruidskerk in december 2017 de zakelijk leider van de Geertruidskerk.  Daarvoor was hij al jaren zeer actief als vrijwilliger en werkte in de psychologische zorg. Hij zorgt voor de dagelijkse leiding in de Geertruidskerk, ondersteund het bestuur en enkele vrijwilligers. Ook voert hij nauw overleg met restauratieaannemers en coördineert het onderhoud van dit majestueuze Godshuis. 

Paul is een echte verbinder, hij brengt verschillende partijen samen, en koppelt de sterke punten aan elkaar die dan weer uitmonden in een fantastisch evenement voor de regio. Hij zorgt dat de Geertruidskerk de plek krijgt in de samenleving die ze verdient, dat haar deuren open staan voor iedereen en dat het bewustzijn voor het behoud van religieus erfgoed wordt gecreëerd bij de inwoners. 

Ook is hij adviseur voor de gemeente Geertruidenberg in het toeristisch platform, en is een van de kartrekkers van 75 jaar bevrijding rondom de Biesbosch. Hij zorgt als tentoonstellingsmaker dat het Joodse (religieus) erfgoed van Geertruidenberg, na lange tijd van stilzwijgen weer een plek krijgt in de samenleving van dit Brabantse vestingstadje.

Paul schreef dit jaar een indrukwekkend voorwoord voor de heruitgave van het boek “Mo(nu)ment om niet te vergeten” Kroniek van de lotgevallen van Bergse Joden in de tweede wereldoorlog. Op dit moment ondersteunt hij enkele nabestaanden van de familie Kooperberg in de zoektocht naar meer informatie over hun vermoorde Joodse familieleden uit Geertruidenberg en Raamsdonksveer.

Benieuwd naar de tarieven en
mogelijkheden?

Wil je je plannen een keer met ons doorspreken of de kerk eerst wel eens bezichtigen? Je bent van harte welkom. Maak een afspraak en samen kunnen we met u bekijken wat we voor u kunnen doen.

Neem contact op
of maak een afspraak

Maak afspraak
Heeft u vragen of opmerkingen?
Neem via een van onderstaande mogelijkheden contact met ons op