Het geheim van Israël

Het land Israël is niet zomaar een land. Het is het land dat God koos als de plaats waar Zijn volk zou mogen wonen, waar Hij Zijn naam zou laten wonen. De Bijbel spreekt in prachtige woorden over dit land. Wat is het geheim? Waarom is God zo verknocht aan het land Israël? Ds. Henk Poot gaat in op het geheim van het land Israël.

De studieseminar avonden zijn op: 11, 18 en 25 mei 2021. De bijeenkomsten vinden plaats in de Geertruidskerk, Elfhuizen 3, 4031 AX Geertruidenberg. De aanvang is om 20.00 uur, toegang is gratis na aanmelding via www.cvi.nl. Er is verkoop van producten uit Israël.

De lezing begint met de ontstaansgeschiedenis van Israël. We horen over de roeping van Abram en de uittocht uit Egypte en het geschenk van de Wet. Israël is niet alleen Gods eerstgeboren zoon, maar ook de knecht des Heren. We gaan in op de prediking van de profeten die worstelen met de ontrouw van Israël, maar die ook vertellen van een hoopvolle toekomst. Hoogtepunt op de weg van God met het Joodse volk is de komst van Christus. Wat is zijn relatie met Israël? In de eerste lezing gaat het over de roeping van Israël, in de tweede over Christus en in de derde lezing gaan we in de tijd waarin wij leven.

Ds. Henk Poot is als predikant verbonden aan Christenen voor Israël. Hij studeerde theologie in Utrecht en heeft verschillende boeken op zijn naam staan. Poot leidt regelmatig groepen rond in Israël en is een veelgevraagd spreker.