Op Drift

een eigentijdse beleving over de ramp, de mens en het water

‘Op Drift’ plaatst de Sint-Elisabethsvloed van 600 jaar geleden in een nieuw en eigentijds licht. De Geertruidskerk in het pittoreske Geertruidenberg vormt het decor voor een unieke bezoekerservaring, een kunstzinnig venster op verleden, heden en toekomst. Laat je meedrijven op de stroom: herbeleef de geschiedenis, bezin je op de omgang van de mens met de aarde, en verwonder je over de tijdloze kracht van water. Een bezoek aan ‘Op Drift’ laat niemand onberoerd!

Geertruidenberg heeft een belangrijke rol gespeeld tijdens deze overstroming in 1421. De stad werd een toegang tot de Biesbosch die toen is ontstaan. In een bijzondere multimediapresentatie wordt de geschiedenis van deze watersnood vertelt en een koppeling gemaakt met de dreigingen van het stijgen van de zeespiegel op dit moment. Deze tentoonstelling koppelt esthetische ervaring aan filosofische overwegingen en verleden aan het heden. Het resultaat is een spirituele invulling op hoog artistiek niveau. Literatuur en visuele kunst worden ingezet om oude verhalen op een nieuwe manier te vertellen.