[error-SH-searchBar()]
Lezing Lotte Jensen

Lezing Lotte Jensen

19 mei 2022 om 20:00 uur

Eind augustus 2021 verscheen het boek van prof. dr. Lotte Jensen; “De grote en vreeselike vloed: De sint-Elisabethsvloed 1421-2021”. Naar aanleiding van dit boek geeft ze deze avond een lezing.

Zeshonderd jaar geleden vond de Sint-Elisabethsvloed plaats, een van de grootste watersnoodrampen uit de Nederlandse geschiedenis. In de nacht van 18 op 19 november 1421 braken de dijken door in de omgeving van Dordrecht: veel dorpen verdwenen voorgoed in de golven. En ook delen van West Brabant werden getroffen mede door de gevolgen van deze vloed.

Deze ramp leeft nog altijd voort in ons collectieve geheugen. De verhalen over een overstroming van Bijbelse proporties vormden de basis voor een rijke herinneringscultuur. Vanaf de vijftiende eeuw hebben talloze schilders, schrijvers, prenten- en kaartenmakers de ramp vereeuwigd.

Dit rijkgeïllustreerde boek gaat in op de mythevorming en de culturele verbeelding van de ramp, beschrijft het ontstaan en vergaan van dit Zuid-Hollandse landschap, en werpt een blik in de toekomst van onze omgang met water.

Wanneer en waar: De lezing vindt plaats op donderdag 19 mei 2022 in de Grote kerkzaal van de Geertruidskerk. Aanvang om 20:00 uur. Inloop vanaf 19:30 uur. De toegang bedraagt € 7,50 per persoon. Dit kan contant of per pin betaald worden bij binnenkomst. 

Benieuwd naar de tarieven en
mogelijkheden?

Wil je je plannen een keer met ons doorspreken of de kerk eerst wel eens bezichtigen? Je bent van harte welkom. Maak een afspraak en samen kunnen we met u bekijken wat we voor u kunnen doen.

Neem contact op
of maak een afspraak

Maak afspraak
Heeft u vragen of opmerkingen?
Neem via een van onderstaande mogelijkheden contact met ons op