Gratis schrijf workshop

Gratis schrijfworkshop Flessenpost op zondag 6 maart

Op zondag 6 maart van 13.00 tot 14.30 uur is er een bijzondere gratis schrijfworkshop in de Geertruidskerk, een workshop Flessenpost. Iedereen van 12 tot 112 jaar die van creatief schrijven houdt, of het eens wil uitproberen, kan meedoen. De workshop wordt verzorgd door schrijfster Sietske Mol. Zij is een van de makers van ‘Op Drift’ [link] en bedacht Flessenpost als interactief briefproject bij deze expo over de Sint Elisabethsvloed.

Flessenpost

Flessenpost draait om postbode Pieter. Het verhaal gaat dat hij zich in de kerktoren van de Geertruidskerk verschuilt. Hij is ervan overtuigd dat binnen afzienbare tijd het hele land onder water zal staan. Op de Noordpool smelten de ijskappen, de zeespiegel stijgt, de Biesbosch wordt er ook niet droger op en Geertruidenberg heeft al vaker te maken gehad met stormvloed. Het zal hem niet gebeuren een klimaatvluchteling te worden. Maar na verloop van tijd wordt de postbode eenzaam, hij mist het contact met de mensen. En hij mist de post. Via flessenpost gaat hij signalen uitzenden. De vraag is: worden de signalen opgepikt?

De workshop

In de workshop Flessenpost ga je op een creatieve manier aan de slag met taal, met dat wat jou bezighoudt en met de noodkreet van postbode Pieter. Je eindigt met een brief die (als je wilt) wordt opgenomen in Op Drift. Natuurlijk kun je ook een bezoek brengen aan de expositie, die is geopend van 12.00 tot 17.00 uur (link naar  www.geertruidskerk.nl/mogelijkheden). Bij de workshop en de expositie worden de coronaregels in acht genomen. Je kunt je voor de workshop aanmelden door een mailtje te sturen naar sietske@meisjeopzee.nl. Reserveren voor de expositie is niet nodig.

Andere activiteiten

Flessenpost is er tot en met september 2022 voor iedereen die zich bekommert om de planeet, postbodes en andere onmisbare schepsels. Wie Op Drift bezoekt, maakt daar kennis met Pieter en kan in de kerk een briefje schrijven. Basisscholen in Geertruidenberg en omgeving kunnen dit schooljaar aan de slag met diverse activiteiten, zoals het verhaal voorlezen in de klas en corresponderen met postbode Pieter. Voor middelbare scholieren kan een bezoek aan Op Drift worden gecombineerd met een schrijfactiviteit rondom het thema klimaatverandering. Meer weten? Kijk dan op www.meisjeopzee.nl/flessenpost/