AAN TAFEL

Multidimensionale kunst van 18 februari t/m 5 april 2021 in de middeleeuwse crypte van de Geertruidskerk (Corona proof)

Laat je verleiden door deze unieke ervaring en neem zelf plaats aan de tafel in de middeleeuwse crypte tijdens dit geheel nieuwe meerdimensionaal project. Kunstenaar Peter Slegers heeft zijn kunstwerk geïnspireerd op ‘Het Laatste Avondmaal’ van Leonardo da Vinci. Dit interactieve, multidimensionale experiment met kunst, video-beeld, geluid en geur zal al je zintuigen prikkelen.

Over zijn recente project zegt Peter zelf: ‘Ik heb uitvoerig onderzoek gedaan naar het werk van Leonardo en zijn drijfveren. In de kapel Santa Maria Delle Grazie in Milaan heb ik het origineel bestudeerd. Vele elementen in Het Laatste Avondmaal fascineren me zoals astro-theologische verwijzingen, de toepassing van de ‘gulden snede’ en vooral het gebruik van verbeelding. Ik voer mijn interpretatie van Leonardo’s werk uit met figuren op ware grootte, op een doek van 650 bij 250 cm. Ik nodig bezoekers uit ‘aan tafel’ om het werk meerdimensionaal te ervaren, waarbij het doel is om álle zintuigen te prikkelen’.

De van oorsprong Brabantse kunstenaar Peter Slegers (1962) behaalde aan het Mollerinstituut Tilburg zijn diploma leraar tekenen/handvaardigheid. Peter heeft een passie voor authentieke kunst. De afgelopen jaren maakte hij werken, geïnspireerd op schilderijen van kunstenaars als Degas, Manet en Rembrandt. Deze werken waren op maat van het origineel. In deze meerdimensionale werken leidden de kenmerken van zijn schilderkunst, in combinatie met videobeelden en geluids-projecties, tot een geheel nieuwe beleving van kunst.

De Geertruidskerk en Peter Slegers nodigen u dan ook van harte uit om deel te komen nemen aan dit interactieve, multidimensionale experiment met kunst, video-beeld, geluid en geur. Toeganskaarten kunt u binnenkort via deze website bestellen.